Cazin: Isplaćene preostale četiri studentske stipendije

Cazin

Cazin

Nakon što je u prvoj tranši isplaćeno prvih 6 stipendija studentima općine Cazin, jučer su podijeljene i preostale 4. Važno je napomenuti da je Općina Cazin jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja svake godine izdavaja značajna sredstva za ovu namjenu i shodno tome povećava broj korisnika stipendija. Prema analizama CCI Općina Cazin spada u sami vrh po broju dodijeljenih stipendija i prema novčanim izdvajanjima u tu svrhu. Danas je isplaćeno oko 106.000,00 KM iz budžeta Općine kako bi studenti imali mogućnost koristiti zaslužene stipendije u novoj školskoj godini.

Napominjemo da su stipendiju ove godini dobili svi studenti koji su aplicirali na općinski konkurs, čime smo također jedna od rijetkih općina koja uspijeva svim aplikantima obezbijediti stipendije.

Prema riječima načelnika Ogreševića, ovogodišnje stipendije su isplaćene u potpunosti i u ugovorenom roku. „Smatram da smo napravili pozitivan iskorak u materijalnim izdavajnjima za našu omladinu, posebno studente. Važni su nam jer čine najvažniji resurs našeg budućeg socio-ekonomskog razvoja, odnosno razvoja naše općine. Iskreno se nadam da će se ovaj trend nastaviti i u narednom periodu, a radićemo zajedno da to i ostvarimo“, rekao je načelnik općine Cazin.

Posted by on 2012-09-21. Filed under Cazin, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login