Centrotrans uveo redovnu liniju Sokolović Kolonija – Ilidža

Centrotrans - EurolinesNa zahtjev građana Sokolović Kolonije kompanija Centrotrans Eurolines je danas počela sa redovnim održavanjem linije Sokolović Kolonija – Ilidža.

Naime, nakon više zahtjeva građana Mjesne zajednice Sokolović Kolonija za pokretanjem ove linije i to zbog neodržavanja linije od KJKP GRAS-a prethodnih šest mjeseci, Uprava Centrotrans Eurolines je donijela odluku o njenom pokretanju.

“Međutim, već iza 12 sati GRAS je nakon višemjesečne obustave počeo sa obavljanjem ove linije, što je dokaz da se ovo preduzeće aktivira samo na linijama gdje se uključuje Centrotrans Eurolines. Šest mjeseci građani Sokolović Kolonije nisu imali uredan prijevoz niti su imali bilo kakve informacije iz GRAS-a. Nasuprot tome GRAS se nezakonito uključuje i održava redove vožnje za koje Centrotrans ima propisanu registraciju i održava te redove vožnje.

Ova činjenica samo je dokaz da Uprava za inspekcijske poslove i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo ne postupaju prema zakonu koji jasno kaže da se prijevoznik koji ne održava liniju duže od pet dana briše iz registrovanog reda vožnje i da ovi organi samo štite monopol GRAS-a u javnom gradskom prijevozu u KS”, navodi se u saopćenju iz Centrotrans-eurolinesa.

Posted by on 2014-02-24. Filed under Ilidža, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login