Četvero bh. sportista na Univerzijadi u kineskom Shenzhenu

BiH, Univerzijada,  ShenzhenU kineskom Shenzhenu danas će biti svečano otvorena 26. ljetnja Univerzijada. Na najvećoj smotri studenata, koja se završava 23. augusta, učestvovat će više od 10.000 sportista iz 130 zemalja. Bosnu i Hercegovinu predstavljat će četvero sportista u judou, stonom tenisu i atletici.

Boje BiH u Shenszhenu, četveromilionskom gradu na jugu Kine, branit će judašica Larisa Cerić, stonoteniser Almir Divović, te atletičari Dušan Babić (800 m) i Kemal Mešić (bacanje kugle). Prva od bh. predstavnika na borilište će u subotu izaći svjetska juniorska prvakinja Larisa Cerić, u kvalikacijama kategorije više od 78 kg. Stonoteniser Almir Divović nastupa 15. augusta.

Mešić u kvalifikacijama na bacalište izlazi 16. augusta, dok će 19. augusta nastupiti Babić u kvalfikacijama utrke na 800 m. Univerzijada se organizira svake druge godine, a po broju učesnika i država predstavlja drugi najveći sportski događaj u svijetu. Prva Univerzijada je organizirana 1959. godine u Torinu.

Posted by on 2011-08-12. Filed under Izdvojeno, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login