Colorado zaradio dva miliona dolara od prodaje marihuane

marihuanaVlasti američke savezne države Colorado, koje su od 1. januara 2014. godine legalizovale marihuanu u zabavne svrhe, u januaru su ostvarile 2,1 milion dolara (1,5 miliona eura) poreskog prihoda.

Kako danas javljaju svjetske agencije, poreska uprava Colorada je navela da su to očekivani poreski prihodi i da je u januaru uprava imala prihod od 1,4 miliona dolara od prodaje marihuane u medicinske svrhe.

Upotreba kanabisa u medicinske svrhe već je legalizovana u 19 američkih država, a u mnogim tim državama upotreba kanabisa u zabavne svrhe nije smatrana kao krivično delo.

Države Colorado i Washington su otišle korak dalje tako što su uspostavili sistem u kojoj lokalne vlasti nadgledaju uzgajivanje kanabisa, distribuciju i marketing u caffe shopovima.

Tržište je veliko i očekuje se da će legalna prodaja kanabisa od 1,4 milijardi dolara 2013. biti 2,34 milijarde 2014. godine. U Coloradu, poznatom po skijanju, biće otvoreno tokom ove godine 348 coffee shopova, a može da se prodaje do 28 grama marihuane starijima od 21 godine.

Posted by on 2014-03-12. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login