Cristina Branco 17. septembra u BKC-u

Cristina Branco

Cristina Branco

Portugalska fado pjevačica Cristina Branco predstavit će 17. septembra u Bosanskom kulturnom centru svoj novi album pod nazivom “Fado/Tango”.

Sarajevo je jedna od destinacija njene međunarodna turneja koju će započeti polovinom augusta i za njenog trajanja, do kraja novembra, održati koncerte u Portugalu, Njemačkoj, Holandiji, Belgiji, Luksemburgu, Finskoj, Švedskoj, Austriji i Švicarskoj, saopćeno je iz Agencije “Gramofon”.

Cristina Branco će zajedno sa svojim ansamblom, čiji  muzičari sviraju na klasičnim i tradicionalnim portugalskim instrumentima, predstaviti novi projekt koji se odmah po objavljivanju našao na drugom mjestu liste najprodavanijih albuma u Portugalu, a njegovo međunarodno izdanje pobralo je pohvale i publike i kritike.

Prodaja ulaznica za koncert bit će vršena na blagajni BKC-a, od ponedeljka 5. septembra. Do tada ulaznice se mogu rezervirati putem e-maila gramofon@gramofon.ba.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosit će 30 KM, a na dan koncerta 40 KM.

Posted by on 2011-08-06. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login