Crno vino lijek za mnoge bolesti

crno vinoAlkoholna pića, posebno crno vino, ako se konzumiraju u umjerenim količinama, mogu biti lijek protiv mnogih bolesti, tvrdi novinar Toni Edvards koji je proučio brojne studije o ovoj tematici.

U knjizi “The Good News About Booze” on navodi da alkoholna pića, a posebno crno vino, mogu biti odličan lijek protiv prehlade, srčanih tegoba, ali i problema s libidom.

Za potrebe knjige Edvards je proučio brojne studije koje su objavljene širom svijeta, među kojima je i istraživanje naučnika prestižnog Univerziteta Harvard, koji su tokom 12 godina pratili 12.000 muškaraca koji boluju od visokog pritiska.

Rezultati ove studije su pokazali da muškarci koji piju (umjereno) crno vino imaju manje izgleda da dožive srčani udar.

Vino štiti i od pojave raka. Naime, žene koje svakodnevno piju vino imaju 42 odsto manje šansi da obole od raka dojke, dok muškarci koji popiju četiri čaše nedjeljno smanjuju opasnost od razvoja raka prostate, želuca i debelog crijeva.

Kanadski istraživači su, pak, konstatovali da osobe koje povremeno piju vino imaju 13 odsto manje šansi da obole od dijabetesa. Osteporoza, od koje često pate starije osobe, može se takođe efikasno preduprijediti redovnim unosom čašice žestokog pića.

Crno vino je efikasno i u borbi protiv prehlade. Edvards tvrdi da je jedna čaša bijelog vina dovoljna da suzbije sve simptome i smanji za 88 odsto šanse od ponovne prehlade.

Alkoholna pića mogu, takođe, znatno da poboljšaju libido. Istraživanje koje su 2009. sproveli italijanski naučnici otkrilo je da žene koje redovno piju vino imaju ispunjeniji seksualni život.

Posted by on 2014-02-11. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login