Crnogorski investitori zamjenili Ruse

Rajko Kuljača

Rajko Kuljača

Gradonačelnik Budve Rajko Kuljača izrazio je uvjerenje da ekonomska kriza polako jenjava, istakavši da optimizam pothranjuje sve veći broj investitora, većinom domaćih, koji žele da ulažu u grad. “Svakodnevno nam dolaze ljudi koji žele da grade, da ulože svoj novac.

Počelo je nešto da se dešava, naplata komunalija je krenula, sve to ukazuje da je najteži period, ipak, iza nas”, rekao je Kuljača za “Vijesti”.

On je dodao da se obnavlja i interesovanje inostranih investitora.

“Vijesti” navode da je sada sve više domaćih preduzetnika koji su spremni da ulažu u Budvu, dok je proteklih nekoliko godina motor investicionog buma činio novac ruskih i irskih biznismena.

List dodaje da to potvrđuje i nekoliko moćnih domaćih građevinskih kompanija – podgorički “Fab Live”, “Nivel” i “Cijevna komerc”, zatim budvanski “Merkur”, te firme nekolicine poznatih crnogorskih građevinskih magnata koji grade u metropoli turizma.

srna / bih-x.info

Posted by on 2010-03-07. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login