Damir Urban i Negativ napravili odličan koncert u Domu mladih

Damir Urban

Damir Urban

Sinoć je u sarajevskom Domu mladih nastavljena serija koncerata u sklopu Sarajevo Music Stage.

Publiku u prepunoj dvorani zabavljali su bendovi Negativ i Damir Urban & 4.

Koncert je počeo oko 1.00 sat, a prvi su na scenu izašli članovi iz grupe Negativ, koji su svojim energičnim nastupom zagrijali publiku u Domu mladih.

Članovi benda Negative, predvođeni pjevačicom Ivanom Peters, predstavili su se publici svojim najboljim hitovima kao što su Ja bih te sanjala, Tango…

Nakon njih nastupio je popularni Damir Urban sa svojom ‘četvorkom’, koji je na svoj poseban način, ‘zapalio’ sarajevsku publiku.

Na intenzivnom koncertu koji je trajao dva sata, do 4 ujutro, Urban & 4 su izveli svoje najbolje pjesme, koje je sarajevska publika uglas pjevala – Odlučio sam da te volim, Mjesta za mene, Ruke, Astronaut…

Posebnu euforiju publike izazvale su pjesme Budi moja voda, te Aroma Satanica koju je Urban ostavio za kraj nastupa. Damir Urban & 4 su ovom prilikom promovisali i nedavno izdani novi album Kundera, pa su izveli i pjesmu Atom.

Sarajevo Music Stage 2012 završava večaras koncertom Mostar Sevdah Reuniona. Koncert počinje iza ponoći, a ulaz u Dom mladih će biti otvoren od 22 sata.

Posted by on 2012-07-14. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login