Dan Evrope obilježen u Goraždu i Foči

Foča

Foča

EU info centar Sarajevo u saradnji s Centrom za civilno društvo “Kyodo” i Centrom za sigurnosne studije Sarajevo organizirao je danas u Goraždu i Foči proslavu Dana Evrope.

Cilj ovih susreta bio je da se građani BiH upoznaju s Evropskom unijom i EU integracijama, te da im se pruže korisne i praktične informacije o Evropskoj uniji.

Kako je Feni kazala voditeljica EU info centra Sarajevo Medina Mujić ovaj događaj u Goraždu uveličala su djeca obdaništa “Sunce” svojim plesnim i horskim tačkama, a događaju je prisusvovao veliki broj građana.

Dodala je da su građani u oba grada pokazali zainteresiranost za EU integracije posebno kada je u pitanju napredak Bosne i Hercegovine prema članstvu u Evropskoj uniji.

Na ovim druženjima predstavljen je i elektronski info kiosk koji je razvio Centar za civilno društvo “Kyodo”, a zahvaljujući kojem će građani moći direktno komunicirati sa službenicima u EU info centrima i dobiti sve potrebne informacije o Evropskoj uniji.

Posted by on 2012-05-12. Filed under Foča, Goražde, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login