Danas počinje “Fis Kup Jahorina 2010″

Jahorina, skijanje

Jahorina, skijanje

Na Jahorini je sinoć svečano otvoreno 10. Međunarodno prvenstvo BiH u alpskom skijanju “FIS Kup Jahorina 2010”, na kojem će učestvovati takmičari iz sedam evropskih zemalja. Ministar porodice, omladine i sporta RS Proko Dragosavljević istakao je na konferenciji za novinare da je sve spremno za predstojeće skijaške trke i da su uslovi za održavanje takmičenja idealni.

“Ovo takmičenje koje svake godine sve više dobija na značaju, znači mnogo ne samo za promociju sportista, nego i Jahorine kao turističko-sportskog brenda. S obzirom da se rezultati takmičenja boduju, ono je do sada bilo od velikog značaj i u ostvarivanju norme za učešće naših sportista na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru”, rekao je on.

Dragosavljević je naglasio da Vlada RS namjerava da uloži još finansijskih sredstava kako bi Jahorinu osposobila da se kandiduje za veća takmičenja u alpskom skijanju, kao što je “Kup Evrope”.

“Potrebno je ispuniti još neke uslove kao što su nabavka topova za osnježavanje i uređenje parkinga”, naveo je Dragosavljević, podsjetivši da je Vlada RS već značajno finansijski učestvovala u nabavci dva šestosjeda, te izgradnji rasvjete i kanalizacije.

Direktor takmičenja Bransilav Lolović rekao je da su tehnički uslovi za održavanje trka odlični, da staze “Ogorjelica” i “Olimpijska staza” ispunjavaju sve uslove koji su potrebni za održavanje najvećih svjetskih takmičenja.

Na dvodnevnom takmičenju koje će u disciplini veleslalom biti održano danas, a u disciplini slalom sutra, učestvovaće 52 takmičara iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Grčke i Slovačke.

Na takmičenju učestvuje 28 takmičarki i 24 takmičara.

srna / bih-x.info

Posted by on 2010-03-06. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login