Danas počinje Treći sajam obrta i poduzetništva SBK-a

Donji Vakuf

Donji Vakuf

U industrijskoj zoni preduzeća “Janj“ u Donjem Vakufu danas će biti otvoren Treći sajam obrta i poduzetništva Srednjobosanskog kantona.

Organizator Sajma, koji će trajati tri dana je Opće udruženje obrtnika/poslodavaca Donji Vakuf.

Kako je Feni kazao Ibrahim Ajanović Pajo, predsjednik ovog udruženja, na 1.200 kvadratnih metara sajamskog prostora svoje proizvode predstavit će 50-60 izlagača iz oblasti metalne, drvne, tekstilne i prehrambene industrije iz cijele BiH.

Sajam će otvoriti premijer SBK-a Tahir Lendo, a predviđeno je da se brojnim gostima na svečanosti, koja će biti održana tim povodom, obrati i donjovakufski načelnik Huso Sušić.

Društvo “Leipzig-Travnik“ iz Travnika u petak će u zgradi Općine Donji Vakuf organizirati Prvi business forum za SBK, a kao posebni gosti najavljeni su investitori iz Njemačke i Italije.

Generalni pokrovitelji Trećeg sajma obrta i poduzetništa SBK-a su Vlada tog kantona i Općina Donji Vakuf.

Posted by on 2014-05-29. Filed under Bugojno, Busovača, Donji Vakuf, Fojnica, Gornji Vakuf / Uskoplje, Jajce, Kiseljak, Kreševo, Novi Travnik, Vijesti iz BH gradova, Vitez. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login