Dani organske proizvodnje Ilidža 2010 od 11. do 13. marta

Povrće

Povrće

Savez udruženja asocijacija organskih proizvođača u Federaciji BiH ( Organsko FBiH) sutra na Ilidži započinje trodnevnu manifestaciju “Dani organske proizvodnje Ilidža 2010.” čije je okupljanje poljoprivrednih proizvođača i sistemsko unaprjeđivanje ovog vida proizvodnje, uz educiranje javnosti za kupovinom organskih proizvoda.

Na Ilidži će se predstaviti najpoznatiji, ali i manje poznati proizvođači organskih proizvoda, među kojima su organska farma „Heljda Ekoprodukt“ iz Sarajeva, “Organska proizvodnja Herceg” Novi Travnik,“ Eko hrana Jukan“ Gračanica, „Pčelica Medina“ iz Zenice, “Ljekobilje” iz Trebinja, „Api Med“ iz Sanskog Mosta, kao i drugi proizvođači organske hrane iz Goražda,Gradačca, Ljubuškog, Mostara,Travnika, Kaknja, Viteza, Bosanske Krupe, Breze, Zenice i Srebrenika, saopćeno je iz Saveza Organsko FBiH.

Trodnevnim programom planirana je izložba i degustacija organskih proizvoda, promocija organskih proizvoda i promocija eko turizma.

Uz promociju organskih proizvoda cilj manifestacije je i pokazivanje dobrih i uspješnih praksi u samozapošljavanju mladih.

Manifestacija će biti otvorena u 12 sati na platou ispred nove zgrade Općine Ilidža, a prethodit će joj svečana sjednica Saveza, kojoj će prisustvovati zvaničnici Vlade Federacije BiH, kantonalni predstavnici, kao i načelnici općina koji su u protekle tri godine podržali ovakve manifestacije.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-10. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login