Do smanjenja nezaposlenosti u USK putem programa stručnog osposobljavanja

nezaposleniSave the Children za sjeverozapadni Balkan i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona prezentirat će u Bihaću zajednički projekt razvijanja programa obuka stručnog osposobljavanja za koja je ustanovljena realna potreba na tržištu rada u USK.

Uz podršku Save the Childrena, bit će razvijeno devet programa obuka za prioritetna zanimanja koja su, u saradnji sa Razvojnom agencijom USK i Zavodom za zapošljavanje USK, te vodećim investitorima u ovom kantonu, identifikovana kao prioritetno potrebna na tržištu rada u USK.

Za ova zanimanja (njegovateljsko zanimanje, zavarivanje, razvoj i montažu solarnih sistema, Autocad projektovanje, turizam, kotlovničarstvo, tesarsvo, pokrivanje podova i lakirerstvo i zidarstvo), već su pokazali interes vodeći poslodavci u USK.

Uz razvijanje ovih programa, grupe stručnjaka iz obrazovnog i poslovnog sektora bit će osposobljene za provođenje ovih programa obuka, koje će akreditovati Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Posted by on 2013-10-21. Filed under Bihać, Bosanska Krupa, Bosanska Otoka, Bužim, Cazin, Ključ, Krupa na Uni, Kulen Vakuf, Sanski Most, Velika Kladuša, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login