Doboj: Uskoro ljetni muzički festival

Doboj

Doboj

Neformalna grupa mladih u federalnoj opštini Doboj Jug završila je organizaciono-tehničke priprema za održavanje “Ljetnog muzičkog festivala 2011”, rekao je portparol ove opštine Miralem Begić.

Festival će biti održan u Domu mladih opštine Doboj Jug 29. i 30. jula, sa početkom u 22.00 sata i uz učešće više muzičara i muzičkih grupa iz BiH i okruženja.

Prve festivalske večeri, između ostalih, nastupiće dobojski pop pjevač Igor Vukojević sa svojim bendom, koji je prvi album objavio 1996. godine u rock-jazz maniru, a posljednjim prikazuje primjetan zaokret ka pop i rok formi.

Prve večeri nastupiće i bend “Skripta”, koji su 2002. godine osnovala tri prijatelja iz srednje škole u želji da naprave drugačiju muzičku sliku u Bihaću.

Druge festivalske večeri, između ostalih, nastupiće dvojica Banjalučana – Siniša Tamamović, koji je rezident gotovo svih Banjalučkih klubova miksajući tehno, teh-haus i minimal muziku, kao i Feđa Knajdl, koji je prethodne dvije godine imao više od stotinu nastupa u BiH i inostranstvu.

Partneri realizacije projekta muzičkog festivala su Švedska međunarodna razvojna agencija, Centar za promociju civilnog društva sa sjedištem u Sarajevu, Turistička zajednica Zeničko-dobojskog kantona i Komisija za mlade u kantonalnoj Skupštini.

Opština Doboj Jug je jedna od 12 opština Zeničko-dobojskog kantona i nalazi se na raskrsnici magistralnih puteva Doboj – Zenica i Doboj – Teslić, a nastala poslije Dejtonskog sporazuma od dijela opštine Doboj.

Posted by on 2011-07-24. Filed under Doboj, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login