FOTO: Dodijeljene diplome magistrima ERMA programa

Rektorat, Univerzitet, Sarajevo, magistrantiU Rektoratu Univerziteta u Sarajevu u subotu su na prigodnoj svečanosti dodijeljene diplome desetoj generaciji magistara Evropskog regionalnog master programa iz demokracije i ljudskih prava u jugoistočnoj Evropi (ERMA).

Riječ je o 32 magistranta, a svečanosti je prisustvovao veliki broj domaćih i stranih diplomata, univerzitetskih profesora, bivših i budućih studenta ERMA programa te njihovi prijatelji, članovi porodice i mnogi drugi.

Ovom prilikom inaugurirana je i nova generacija studenata ERMA programa.

ERMA program je osnovan zajedničkim nastojanjima nekoliko univerziteta iz jugoistočne Evrope i Evropske unije.
Ukupna vrijednost dodijeljenih finansijskih sredstava za ovaj program do sada iznosi više od 5,5 milliona eura. Od 2000. godine program finansira Evropska unija iz sredstava Evropskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava (80 posto od ukupnog iznosa) i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije (20 posto).

Ovaj studij je do sada završilo više od 280 studenata, većinom iz regije jugoistočne Evrope, Evropske unije, ali i šire.

Zamjenik šefa delegacije EU u BiH Renzo Daviddi kazao je da su sredstva osigurana da se projekt ERMA nastavi i naredne dvije godine, a obuhvatit će još oko 60 studenata.

Diplome zajednički potpisuju rektori Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bologni.

[nggallery id=3]

Posted by on 2011-10-29. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login