Doktor tvrdi kako je Jackson ubijen

Michael Jackson

Michael Jackson

Michael Jackson najvjerovatnije nije sam sebi ubrizgao snažan anestetik koji ga je ubio, tvrdi doktor Christopher Rogers, a izvještava Guardian.

Šef forenzičke medicine okruga Los Angelesa, koji je proveo autopsiju nad pop-zvijezdom tvrdi kako je riječ o ubistvu. Forenzičar Rogers je dodao kako u sobi nije bilo precizne opreme za doziranje količine lijeka koji je ubrizgan te kako je možda riječ o krivoj procijeni.

Optuženi doktor Conrad Murray nije htio priznati ubistvo iz nehaja, ali je priznao kako je Jacksonu u infuziju ubrizgao anestetik koji se koristi u operacijama kao anestezija. Njegovi advokati tvrde kako si je slavni pjevač sam dao još jednu dozu anestetika, kad je dr. Murray napustio Jacksonovu sobu 25. juna 2009. godine.

Dr Rogers je na autopsiji, analizom krvi, zaključio kako je lični liječnik pjevača morao dati veću dozu od 25 miligrama, nego što je tvrdio. Murray je pak za vrijeme ispitivanja njegovih branitelja izjavio kako je preminuli mogao sam sebi ubrizgati injekciju u transfuziju. Svjedoci i telefonski zapisi su dokazali kako je Murray telefonirao ili pisao e-mail više od 45 minuta prije nego je pronašao Jacksona mrtvog.

Porotnicima je jučer pokazana fotografija mrtvog tijela pjevača.

Posted by on 2011-10-13. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login