Dubioza Kolektiv: Nova pjesma – VIDI VIDI VIDI

5 do 12 Dubioza kolektiv

5 do 12 Dubioza kolektiv

Nakon albuma “Firma ilegal” (Ekipa, Menart, PGP RTS) iz 2008. godine koji je doživio izvrstan prijem kod publike i kritike u regionu i nakon blizu stotinu odsviranih koncerata u 2008. i 2009. godini, Dubioza kolektiv se odlučio za stvaranje još jednog albuma na bosanskom jeziku.

“5 do 12” predstavlja logičan nastavak “Firme ilegal”. Ovo je još jedno kratko i jasno djelo sa 9 pjesama koje udaraju direktno u glavu. Korumpirani vlastodršci koji se brinu samo za svoje vlastite interese, birokracija, recesija, razorni nacionalizam i stanovništvo na rubu siromaštva (…) su inspirisali bend da napravi još jedan manifest otpora takvoj situaciji.

Album “5 do 12”, četvrti studijski album Dubioza kolektiva je sniman u Sarajevu u studiju Skirlibaba, a producent albuma je Brano Jakubović. Na albumu se kao gosti pojavljuju frontman Plavog orkestra Saša Lošić – Loša te makedonski bend Superhiks.

Za razliku od prethodnih izdanja Dubioza kolektiva, album “5 do 12” će biti dostupan za besplatan download sa web site-a dubioza.org od 12. aprila 2010 godine.

Downloadujte pjesmu: VIDI VIDI VIDI

bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Film & Muzika, Izdvojeno, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login