Dva razbojništva u sportskim kladionicama

razbojništvoNeidentifikovani razbojnik jučer je u sportskoj kladionici “Petica” u ulici Bojnička bb , općina Ilidža , uz prijetnju pištoljem, oduzeo od radnice K. M. određeni iznos novca.

Također neidentifikovani razbojnik je jučer u ulici Milana Preloga broj 3 , općina Novi grad Sarajevo, uz prijetnju nožem, oduzeo novac od radnice sportske kladionice “Bet-Live”.

VLASNICA POVRIJEĐENA U POŽARU U STANU
U ulici Safvet bega Bašagića broj 67/1, općina Stari grad Sarajevo, jučer je izbio požar u stanu vlasništvo D. V. iz Sarajeva. Požar su ugasili vatrogasci, a vlasnica je usljed kontaminacije dima zadobila lakše povrede i ljekarska pomoć joj je ukazana na KCU u Sarajevu, nakon čega je puštena na kućno liječenje. U stanu je nastupila materijalna šteta.

Požar je izazvao otvoreni plamen iz vatre u spavaćoj sobi, nakon čega se proširio po stvarima i dnevnoj sobi.

UHAPŠEN ZBOG RAZBOJNIŠTVA
Službenici policije Treće PU lišili su slobode osobu s inicijalima B. B. rođen 1969. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio razbojništvo nad osobom s inicijalima B. H iz Sarajeva.

UHAPŠEN ZBOG SUDSKE POTRAGE
Službenici policije Druge PU lišili su slobode osobu s inicijalima H. S, rođen 1968. godine u Vlasenici, a na osnovu potrage Općinskog suda Sarajevo od 24.augusta ove godine. O hapšenju je obaviješten kantonalni tužilac.

UHAPŠENI ZBOG TEŠKE KRAĐE
Službenici policije Druge PU lišili su slobode osobu s inicijalima Č. K. rođen 1990. godine iz Sarajeva i malodobnog K. A. rođen 1994. godine iz Tuzle, privremeno nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da su počinili tešku krađu u stanu vlasništvo Federalnog zavoda PIO, u ulici Trg Heroja broj 8/2, općina Novo Sarajevo.

ZBOG ALKOHOLA IZ SAOBRAĆAJ ISKLJUČENO 28 VOZAČA
Policija Kantona Sarajevo jučer je tokom kontrole saobraćaja podnijela jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručila je 415 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorila 59 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 28 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri osobe jer su vozile bez položenog vozačkog ispita i pet osoba  zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom. Iz saobraćaja su isključena tri automobila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole te dva neregistrovana vozila.

Posted by on 2011-10-22. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login