Dvije premijerne predstave mostarskog teatra mladih

Mostar, teatarMostarski teatar mladih Mostar premijerno će izvesti dvije diplomske predstave apsolvenata glume na Odsjeku za dramsku umjetnost Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

U subotu, 24. septembra, Ivo Krešić izvest će svoj autorski solo projekt, u kome je autor teksta i izvođač, pod naslovom “Otirač”, priopćeno je iz Mostarskog teatra mladih.

Dva dana kasnije, u ponedjeljak, 26. septembra, Anđela Bulum, Bojan Beribaka i Boris Marić izvest će komad “Smrt i djevojka”, čileanskog autora Ariela Dorfmana.

Mentorstvo i režiju oba projekta potpisuje Tanja Miletić Oručević, a obje predstave bit će izvedene na Gradskoj sceni Toni Pehar (Gradska banja), s početkom u 20 sati.

Ivo Krešić odlučio se za svoj ulazak u svijet profesionalnih glumaca sam napisati tekst i osmisliti monološku formu, koju je ironično nazvao “uan men šou”. U svom performansu “Otirač” ispituje komunikaciju između glumca i gledatelja, te se hrabro poigrava sa strahovima koji muče mladog umjetnika sad i ovdje, uz puno humora, ironije i divlje zaigranosti.

“Smrt i djevojka”, psihološka drama s elementima trilera, opisuje stanje ljudi i društva u Čileu nakon diktature, govoreći o traumama Pauline, koja je bila žrtva torture. Iznenadno i neočekivano susreće muškarca, za koga tvrdi da je bio njezin mučitelj.

Tri sjajno izgrađena lika nalaze se u situaciji punoj napetosti i stalnih neočekivanih obrta. Po motivima ove drame Roman Polanski snimio je film, s antologijskim ulogama Sigurney Weaver i Bena Kingsleya.

Posted by on 2011-09-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login