Džeko je igrač utakmice

Edin Džeko

Edin Džeko

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Edin Džeko igra u velikoj formi. U samo četiri dana postigao je četiri gola – dva gradskom rivalu Unitedu u prvenstvu i dva Wolverhamptonu u osmini finala Carling Cupa.

Iako je prolazio teške trenutke od dolaska u Englesku, Džeko iz sedmice u sedmicu brusi formu, postaje sve bolji, a kao plod svega izrađaju se pogoci, kojih u posljednje vrijeme itekako ima.

City je u srijedu navečer s 5-2 slavio na gostovanju kod Wolverhamptona u utakmici osmine finala Carling Cupa, a bivši igrač Wolfsbuga dva je puta tresao mrežu “vukova”.

Nogometni portal Goal.com njegovu dobru igru u ovoj utakmici nagradio je ocjenom 7,5, pa mu je pripao i epitet igrača utakmice. Sedmice su pak dobili mladi napadač Luca Scapuzzi, Ada Johnson, Samir Nasri i Nigel de Jong.

S duge strane, najbolje su ocijenjeni Nenad Milijaš i Adiene Guedioura (6,5), a najlošijom karikom pomenutog meča proglašen je defanzivac domaćeg tima Matt Doherty.

Posted by on 2011-10-27. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login