Džeko, Misimović i Alić u užoj konkurenciji za najboljeg sportistu BiH

 Edin Džeko, Zvjezdan MisimovićNogometaši Edin Džeko i Zvjezdan Misimović te atletičar Hamza Alić ostali su u užoj konkurenciji za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2013. godini u izboru Nezavisnih novina, odlučeno je na trećoj sjednici stručnog žirija u ponedjeljak u Banjoj Luci.

Skraćene su i liste u ostalim kategorijama pa su u konkurenciji za najbolju sportiskinju ostale Andrea Prusina (rukomet), Žana Novaković (alpsko skijanje) i Larisa Cerić (džudo).

Odluku o tome ko će biti laureati žiri će donijeti 16. decembra na posljednjoj sjednici u Sarajevu, nekoliko sati uoči završne manifestacije na kojoj će biti proglašeni oni koju su obilježili sportska dešavanja u godini na izmaku.

U kategoriji za najbolja ekipa u užoj konkurenciji su nogometna reprezentacija BiH, Košarkaški klub Igokea te muška košarkaška reprezentacija BiH.

Kaad je u pitanju nagrada za najboljeg trenera kandidati su Mehmed Skender (atletika), Safet Sušić (nogomet) i Dragan Bajić (košarka).

‘Na dosadašnje tri sjednice smo verifikovali sve pristigle prijedloge a potom smo i redukovali liste. Ostaje nam da u Sarajevu na posljednjem sastanku damo završnu riječ. Sigurno je da su u najjužoj konkurenciji ostala imena onih koja imaju najbolje rezultate u ovoj godini tako da će žiri i ovaj put obaviti svoj zadatak na najvišem nivou’ – rekao je Branislav Krunić, član žirija.

Nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija.

Posted by on 2013-11-19. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login