Džeko: Nije mala stvar biti drugi strijelac prvaka Engleske

Edin Džeko

Edin Džeko

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac i napadač Manchester Cityja Edin Džeko izjavio je da je ponosan na titulu prvaka Engleske te da je mnogo ugradio u nju.

Naveo je i da je zadovoljan svojim učinkom u sezoni.

“Došao sam u ovaj klub da osvajam trofeje. Čitavu godinu marljivo sam radio, silno želio da na kraju budem prvi i to mi se i ostvarilo. Mogu i moram biti zadovoljan ostvarenim učinkom, jer biti drugi strijelac prvaka Premier lige nije mala stvar”, napisao je Džeko na svojoj internet stranici.

Bh. napadač smatra da je njegov tim zasluženo osvojio titulu prvaka Engleske, s obzirom da je veliki dio sezone proveo na prvoj poziciji Premier lige. Naveo je da mu je posebno drago što je City došao do titule u uzbudljivoj završnici.

“Jučer je bio predivan dan za mene i sve navijače i igrače mog kluba i još smo svi pod dojmom jučerašnje utakmice. Posebno mi je drago što smo titulu osvojili na ovaj način, u najuzbudljivijoj završnici. Kada nas je United prestigao, nismo se predavali i smogli smo snage da se vratimo na prvo mjesto, kao i u jučerašnjoj utakmici kada smo se digli iz mrtvih. Kada me je trener uvodio u igru rekao sam mu da ću dati sve od sebe i to sam uradio. Postigao sam pogodak u najvažnijoj utakmici i izuzetno sam ponosan zbog toga”, izjavio je Džeko, koji je titulu poklonio svima koji su vjerovali u njega.

Posted by on 2012-05-15. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login