Džeko: Vratit ću se u Bundesligu

 Edin Džeko

Edin Džeko

Napadač Manchester Cityja Edin Džeko ponovio je da mu je želja da se vrati u Bundesligu, ali nije siguran kada će doći do tog transfera.

Bosanskohercegovački reprezentativac došao je u City iz Wolfsburga 2011. godine i mada je u ovoj sezoni već postigao 13 golova, često ostaje na klupi za rezervne igrače.

Trener Borussije Dortmund Jurgen Klopp ranije je opisao Džeku kao ‘vanserijskog igrača’, ali je naglasio da bi morao da pristane na smanjenje plaće ako želi u taj klub.

‘Volim Bundesligu i vratit ću se u Bundesligu. Samo, sada ne mogu reći kada će to biti’ – kazao je Džeko za njemački sportski magazin Kicker.

‘Imam još dvije godine ugovora. Vidjet ćemo šta će se dogoditi’ – dodao je.

City je igrao s Borussijom Dortmund u grupnoj fazi Lige prvaka, nakon čega je Džeko imao samo riječi hvale za njemački klub označivši ga kao kandidata za nastup u finalu tog takmičenja.

‘Siguran sam da će doći do finala. To im ja želim. Tim koji je igrao tako dobro u grupi s Real Madridom i s nama može pobijediti svakoga’ – kazao je.

No, Džeko je odbacio tvrdnje nekih medija da će brzo doći do realizacije transfera u Dortmund, navodeći da nije istina da su dva kluba počeli pregovore.

Posted by on 2013-02-25. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login