Edin Džeko novi kapiten reprezentacije BiH

Edin Džeko

Edin Džeko

Nakon što se Emir Spahić povukao iz fudbalske reprezentacije BiH kapitensku traku Zmajeva preuzeće Edin Džeko.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, nakon što je kapiten naše selekcije Emir Spahić zvanično objavio povlačenje iz nacionalnog tima odlučio je da njegovu funkciju u svlačionici nasljedi Edin Džeko.

“Moja odluka koju sam uvijek znao je bila da će nakon povlačenja Emira Spahića novi kapiten biti Edin Džeko. To je igrač koji je najviše dao reprezentaciji, koji je jako dugo važan dio našeg tima i koji je jako cijenjen među saigračima i za mene nije bilo dileme”, potvrdio je Safet Sušić za portal Reprezentacija.ba imenovanje novog kapiten reprezentacije BiH.

Napadač Manchester Cityja će tako kapitensku traku naslijedi od timskog kolege sa kojim se u proteklim godinama bio u najprisnijim odnosima.

Najbolji strijelac reprezentacije Bosne i Hercegovine sa kapitenskom trakom oko ruke predvoditi će Zmajeve po prvi put u prijateljskom meču protiv Lihtenštajna u Tuzli.

Posted by on 2014-08-09. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login