Ekshumacija tijela na području Bosanskog Petrovca

ekshumacija Pod nadzorom Tužilaštva BiH završena je ekshumacija na lokalitetu Šašića Gaj u općini Bosanski Petrovac tokom koje su pronađeni posmrtni ostaci jednog tijela, za koje se pretpostavlja da je tijelo civila srpske nacionalnosti.

Pronađeni posmrtni ostaci su radi obdukcije, forenzičke obrade i identifikacije transportovani u Identifikacioni centar u Banjoj Luci.

Procesom ekshumacije na terenu koordinirao je istražitelj Tužilaštva BiH, a u procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, predstavnici MUP-a Unsko-sanskog kantona, kao i vještak sudsko-medicinske struke.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim institucijama koje sudjeluju u procesu traženja nestalih osoba, nastavlja rad u procesu pronalaska i identifikacije posmrtnih ostataka u svim krajevima Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz državnog tužilaštva.

Posted by on 2011-11-03. Filed under Banja Luka, Bosanski Petrovac, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login