Emir & Frozen Camels tokom ljeta sviraju u regionu

Emir & Frozen Camels

Emir & Frozen Camels

Emir & Frozen Camels ispred sebe imaju radno ljeto, tokom kojeg će svirati širom regije. Publika će Emira i njegov bend imati priliku gledati i slušati na koncertima u Novom Pazaru, Tuzli, Sisku, Zenici, Goraždu, Prizrenu, Travniku, Dubrovniku, Drvaru, Srebrenici

Zanimljivo je da su Emir & Frozen Camels pozvani da održe koncert na otvaranju ovogodišnjeg Dokufest filmskog festivala, koji se od 7. jula održava u Prizrenu, na Kosovu.

Svim svojim nastupima ovaj bend se potvrđuje kao jedan od najzanimljivijih bendova kada su u pitanju svirke uživo i uopće kao jedan od najboljih muzičkih sastava koje BiH ima. Emir & Frozen Camels su danas ‘institucija’, koja nas uči urbanoj rock muzici i zavidnom izvođačkom umijeću.

Osim mnogobrojnih nastupa i koncerata, ovih dana završavaju svoj Best Of album na kojem će se naći najpoznatije pjesme sa prethodna tri albuma ovog benda, kao i jedna nova bonus pjesma, iznenađenje za fanove. Radeći na albumu, Emir se imao priliku upoznati sa legendarnim i jednim od najboljih svjetskih bas gitarista – Neilom Stubenhausom.

Posted by on 2012-06-21. Filed under Drvar, Film & Muzika, Goražde, Magazin, Srebrenica, Travnik, Tuzla, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login