Energoinvest i Končar zajedno na trećim tržištima

Energoinvest

Energoinvest

Bosanskohercogvački Energoinvest i hrvatski Končar danas su i formalno finalizirali sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištima.

Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara, i Enes Čengić, direktor kompanije Energoinvest, potpisali su danas u poslovnom centru Končara u Zagrebu sporazum o poslovnoj saradnji kojim su se ove dvije renomirane kompanije usaglasile da će sarađivati na području inženjeringa, proizvodnje opreme i izvođenja projekata, i to prvenstveno na „trećim tržištima“, odnosno zemljama izvan regije, saopćeno je iz Energoinvesta.

„Moramo realno sagledati našu poziciju i ono šta nude tržišta. Svjesni smo da su naše dvije kompanije u prošlosti predstavljale konkurenciju velikim svjetskim igračima, a danas se moramo okrenuti onome što Končar može ponuditi Energoinvestu i obratno, kako bi na tržištima mogli činiti uspješan tandem. Sami smo mali, ali sa Končarom, uvjeren sam da nam se otvaraju mogućnosti za nove poslove. Mi ćemo se za svaki posao boriti sa svojim znanjem i tehnologijama, te nam ova saradnja, ovaj moderan pristup, omogućava jaču poziciju i ponudu potencijalnim investitorima“, kazao je direktor bh. kompanije Enes Čengić.

Obje firme inače imaju dugu i bogatu tradiciju poslovanja te je današnji sporazum samo korak dalje u nastupu ka trećim tržištima.

“Končar i Energoinvest imaju dugu i bogatu tradiciju u raznim područjima djelovanja. Sporazum koji smo danas potpisali korak je više u suradnji na zajedničkim projektima i nuđenju na trećim tržištima. Očekujemo da će komplementarnost proizvodnog programa i prisutnost na pojedinim tržištima doprinijeti novim poslovima na obostrano zadovoljstvo“, riječi su Darinka Bage, predsjednika Uprave Končara povodom potpisanog sporazuma.

Posted by on 2014-02-26. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login