Europska komisija pozdravlja odluku o zabrani pušenja na Euro 2012.

EURO 2012Povjerenik Europske komisije za zdravlje i zaštitu potrošača John Dali pozdravio je u ponedjeljak odluku UEFA-e o zabrani pušenja na predstojećem Europskom nogometnom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

“Euro 2012. bez duhanskog dima može potaknuti milione da prestanu pušiti i tako postignu zgoditak za svoje zdravlje”, rekao je Dali hvaleći UEFA-u o zabrani pušenja.

Predsjednik UEFA-e Michel Platini izjavio je da se zabranom pušenja na EURO-u 2012. “poštuje zdravlje gledatelja i svih koji su uključeni u taj nogometni turnir”.

“Potpuna zabrana upotrebe, prodaje ili reklamiranja duhana na svim stadionima na kojima se igraju utakmice Eura 2012. demonstracija su UEFA-ine odlučnosti da se preko nogometa promiče zdravi način života”, rekao je Platini, prenijela je Hina.

Pušenje je najveći uzrok smrtnosti u EU-u. Prema procjenama Komisije, oko 650.000 ljudi godišnje umire prerano zbog pušenja.

Komisija je pokrenula kampanju protiv pušenja pod nazivom “Bivši pušači su nezaustavljivi”.

Posted by on 2012-06-05. Filed under EURO, Sport, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login