FA pokrenuo postupak protiv Newcastlea i Arsenala

Arsenal, NewcastleEngleski nogometni savez (FA) pokrenuo je disciplinski postupak protiv Newcastlea i Arsenala zbog sukoba njihovih igrača tokom subotnje utakmice 1. kola Premiershipa koja je završila bez golova.

Novopečeni Arsenalov napadač Gervinho dobio je u 75. minuti crveni karton nakon udaranja kontroverznog Newcastleovog veznjaka Joeyja Bartona. Barton je nasilno pokušao podići Gervinha s tla, uvjeren da je odglumio prekršaj. Gervinho mu je uzvratio udarcem zbog čega je isključen, dok je Barton dobio žuti karton.

“Protiv oba je kluba pokrenut disciplinski postupak zbog masovnog sukoba igrača nakon incidenta u kojem je Gervinho dobio crveni karton”, stoji u saopćenju FA-a.

Na meti FA-a se našao i Arsenalov veznjak Alex Song jer je u jednoj situaciji nagazio spomenutog Bartona, što je promaklo sudiji, ali ne i televizijskim kamerama. Song se mora očitovati do utorka u 18 sati, dok klubovi za svoje očitovanje imaju rok do četvrtka.

Posted by on 2011-08-16. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login