Feiburg: Operna diva ubila supruga

Waltraud Hill

Waltraud Hill

Policija vjeruje da je 55-godišnja operna diva Waltraud Hill ubila svog supruga te uz pomoć njegova dvojnika pokušala na sebe prepisati njegove nekretnine, dionice, gotovinu i policu životnog osiguranja. Detektivi vjeruju da je Waltraud Hill razgovarala s deset osoba, a kada je našla idealnog dvojnika, uz pomoć šminke ga je učinila što sličnijem svojem pokojnom suprugu.  U listopadu prošle godine prijavljen je nestanak 71-godišnjaka koji je živio u selu Kappel-Grafenhausen, nedaleko Freiburga. On i njegova supruga živjeli su odvojeno.
Waltraud Hill je proteklog prosinca u društvu ‘lažnog’ supruga pojavila u odvjetničkom uredu kako bi dobila punomoć za preuzimanje kompletne suprugove imovine. ‘S time je dobila kontrolu nad njegovim financijama’, kažu u policiji. Klupko se počelo odmotavati kada je jedan od potencijalnih lažnih supruga, kojeg operna pjevačica na kraju nije izabrala, otišao na policiju i sve ispričao.

Policija je započela opsežnu istragu u kojoj je ispitano oko 7.000 osoba te pronašla osmero muškaraca koji su priznali da se javili kako bi odglumili supruga. Operna pjevačica se branila tvrdnjom da je njezin suprug iznenada nestao, pa se pojavio te opet nestao i da ga sada nije vidjela puna dva mjeseca. Policija nije pronašla truplo nestalog muškarca, no Waltraud Hill je uhićena zbog sumnje u ubojstvo i prijevaru.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-14. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login