Festival “Muzika na žici” u Sarajevu

muzikaUdruženje “Musica ad Hominem”, čiji je umjetnički direktor violinistica Violeta Smailović-Huart, u saradnji sa JU “Sarajevo art” organizira 1. Internacionalni festival “Muzika na žici”, koji će biti održana 22. i 23. oktobra u  Sarajevu.

Festival će ponuditi zanimljiv i intrigantan koncertni program koji će se izvoditi u večernjim satima u Domu Oružanih snaga BiH, na kojem će nastupiti umjetnici iz Francuske, Rusije, Mađarske, Holandije, Slovenije, Srbije i BiH.

U okviru Festivala će se, kao popratna, ali izuzetno važna aktivnost, održati nekoliko edukativno-muzičkih radionica u okviru kojih će najmlađi posjetioci festivala imati priliku približiti se umjetničkoj muzici kroz igru.

Također, bit će ponuđeno nekoliko radionica i za odrasle.

Pored inozemnih muzičara i predavača animatori i mentori na predavanjima će bit i članovi porodice Smailović koji su postigli visoki međunarodni uspjeh, svako na svom instrumentu.

Posted by on 2011-10-22. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login