Festival piva i rokenrola deseti put u Beogradu

 Belgrade Beer Fest

Belgrade Beer Fest

Deseti jubilarni Belgrade Beer Fest održat će se od 14. do 19. avgusta, kao i do sada, na beogradskom “Ušću”.

Najposjećeniji festival piva i dobre muzike u regionu ove godine traje šest dana, umjesto dosadašnjih pet. Tokom Beer Festa, nastupit će veliki broj poznatih muzičara i bendova iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije i Makedonije. Kultna muzička kao što su Zoran Predin, Plejboj, Vampiri, Obojeni program, Ritam nereda, Love Hunters, Crvena jabuka, Plavi orkestar, Pekinška patka, po prvi put učestvuju na festivalu.

Posebno iznenađenje za ljubitelje bluza bit će Begrade Blues Factory, koji okuplja 20 velikana srpskog bluza. Hor Viva Vox pokazat će kako se a cappella izvode pop-rock hitovi. Još neki od učesnika na festivalu su: Hladno pivo, Vlatko Stefanovski, Psihomodo Pop, Dado Topić, YU grupa, Zabranjeno pušenje, Siddharta, Van Gogh, Partibrejkers i mnogi drugi.

Belgrade Beer Fest i ove godine zadržava ono po čemu je poznat: besplatan ulaz, raznovrstan muzički program koji se bazira na rokenrol zvuku, široku ponudu pivskih brendova, kao i društvene kampanje sa naglaskom na zaštiti životne sredine.

Novina ovogodišnjeg festivala je dodatni stejdž u obliku limenke “Lav can fun zone”, gdje će nastupati brojni DJ-evi. Ulaznica su dve prazne limenke bilo kog Carlsberg piva, a unutar “zone” to pivo će biti jeftinije 20 posto nego na ostalim štandovima na festivalu.

Mjere obezbjeđenja tokom festivala, ove godine će biti maksimalno pojačane, kako bi se garantovala bezbjednost svih učesnika i posjetilaca, saopšteno je jučer na završnoj konferenciji za medije.

Najpovoljniji smještaj u Beogradu tokom Belgrade Beer Festa organizovala je turistička agencija Belvi Travel. Najjeftiniji smještaj nudi Studentski grad, gdje noćenje košta od 13 eura po osobi. Nekoliko beogradskih hostela pripremilo je i paket aranžmane za posjetioce Beer Festa, pa u “Hostelu No 9”, u Vlajkovićevoj, ili u “Big Hostelu” u Jevrejskoj, za pet noćenja u trokrevetnoj sobi, treba izdvojiti 80 eura. Moguće je rezervisati i smještaj u brojnim beogradskim hotelima, po ceni od 25 eura po osobi i danu.

Posted by on 2012-08-10. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login