FIFA: Odluka o igranju SP u Kataru tek nakon Mundijala u Brazilu

FIFAFIFA je saopštila da još nije donesena konačna odluka o mogućem pomjeranju Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru.

Naime, FIFA je time jasno demantovala prethodne izjave njenog generalnog sekretara Jerome Valckea koji je izjavio da se SP u Kataru “sigurno neće igrati u junu i julu”.

On je istakao kako će SP biti održano između 15. novembra i 15. januara zbog, navodno, povoljnijih vremenskih uslova u Kataru u tom periodu godine.

Ipak, FIFA je odmah nakon toga navela kako je takava izjava samo lični stav Jerome Valckea.

“To je njegovo vlastito mišljenje, a ne stav organizacije. Precizan termin takmičenja još uvijek je predmet konsultacija u kojima učestvuju svi najvažniji faktori u svijetu fudbalu, konfederacije, nacionalni savezi, lige, klubovi, igrači, ali i komercijalni partneri FIFA-e”, navedeno je u saopćenju FIFA-e.

Dodaje se da FIFA neće donositi brzoplete odluke, jer do SP u Kataru ima još više od osam godina naglašavajući kako će za donošenje odluke u obzir biti uzeti svi elementi.

Na kraju se navodi da će Izvršni komitet FIFA-e donijeti konačnu odluku o vremenu odrigravanja SP u kataru tek nakon Mundijala u Brazilu.

Posted by on 2014-01-10. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login