FIFA: Posljednja faza prodaje ulaznica za SP

Brazil, SPUkupno 199.519 ulaznica za Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu danas od 12 sati bit će pušteno u prodaju. To će biti posljednja faza prodaje ulaznica za Mundijal, koji će se održati od 12. juna do 13. jula ove godine, saopštili su iz Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA).

Karte će se prodavati putem oficijelne stranice FIFA (fifa.com), a bit će dostupne za 54 od 64 utakmice šampionata. U posljednjoj fazi prodaje neće biti ulaznica za finale, ali i meč otvaranja prvenstva između Brazila i Hrvatske, te još osam susreta: Meksiko – Kamerun, Engleska – Italija, Argentina – Bosna i Hercegovina, Brazil – Meksiko, Španija –  Čile, Kamerun – Brazil, Hrvatska – Meksiko i Australija – Španija. Karte se mogu kupovati samo putem kreditnih i debitnih kartica Visa, istakli su iz FIFA.

Osim online kupovine, dio ulaznica će od 1. juna do 13. jula biti dostupan i na šalterima u FIFA Venue Ticketing centarima u Brazilu.

“Ovo je zadnja prilika za navijače da osiguraju svoje ulaznice za utakmice SP i budu dio svjetskog događaja. Uvjeren sam da ćemo imati veliku potražnju za preostale karte, ne samo od ljudi iz Brazila, već iz cijelog svijeta”, rekao je Thierry Weil, FIFA direktor marketinga zadužen za prodaju ulaznica.

Do sada, za utakmice SP u Brazilu FIFA je prodala 2.577.662 karata, od čega je njih 61 posto kupljeno online preko fifa.com.

Posted by on 2014-04-15. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login