Filmovi koji će obilježiti 2015.

kinoZa 2015. godinu Movies Insider je sastavio listu najpopularnijih filmova prema ukusu publike, a prednjače akcioni, avanturistički i SF filmovi. Veliki broj nastavaka već popularnih, kultnih filmova izazvat će posebnu pažnju u 2015. sudeći po kritikama i očekivanjima filmofila,ali i po kvalitetu produkcije, efekata i kreativnosti. Deset odabranih filmova koji će puniti kina širom svijeta.

1. The FantasticFour
Priča je zasnovana na Marvel stripu Ultimate Fantastic Four, a govori o grupi naučnika koji prerastaju u natprirodna superbića sa različitim vrstama moći i postaju heroji sa misijom da spase svijet. Film je režirao Josh Trank, i očekuje se početkom augusta.

2. Star Wars:Episode VII – The Force Awakens
Nakon 32 godine od prikazivanja Star Wars: Episode VI- Return of the Jedi, 18. decembra naredne godine izlazi novi nastavak u režiji J.J. Abramsa. Star Wars je kultni serijal naučno- fantastčnih filmova koji obiluje mitološkim motivima.

3. Jurassic World
Stiven Spielberg je 1993. režirao film Jurassic Park, a 12. juna 2015. filmsko ostvarenje Jurassic World, reditelja Colina Trevorrowa, dolazi u kina u nešto drugačijem svjetlu. Film sadrži elemente akcije, avanture i naučne fantastike, a glavne glumačke zvijezde su Chris Pratt i Judy Greer.

4. Avengers: Age od Ultron
Nastavak filma The Avengers iz 2012, koji bi 1.maja trebalo da okupi publiku. Ovoga puta, tim osvetnika – Iron Man, Hulk, Captain Amerika, Thor i Black Widow, suprostavlja se novom neprijatelju, inteligentnom robotu Ultronu kojeg tumači James Spader, Ultron mrzi ljude, želi da pokori zemlju i da je naseli robotima sličnim sebi, koje sam stvara.

5. Cinderella
Diznijeva bajka o čuvenoj Pepeljugi, služavki koja živi sa maćehom i njenim ćerkama, i koja osvaja srce princa – pretočena na filmsko platno, zadovoljiće ukus publike koja voli žanrove poput avanture, drame i porodičnog filma. Maćehu, glavnu zloću, igra Cate Blanchett, dok je uloga Elle (Pepeljuge), povjerena Lily James. Premijerno prikazivanje Cinderelle je zakazano za 13.mart.

6. Terminator: Genisys
Arnold Schwarzenegger se 1. jula zvanično vraća na film u punom sjaju, tumačeći lik Terminatora, nakon 12 godina od posljednjeg djela filmskog serijala Terminator u kojem je igrao. Radnja filma je smještena u 2029., a John Connor, vođa otpora nastavlja rat protiv mašina.

7. Taken 3
Već 9. januara izlazi treći dio filma Taken, u kojem glavnu ulogu tumači Liam Nesson. Glavni muški lik Bryan Mills, bivši operativac Vlade, optužen je za nemilosrdno ubistvo koje nije počinio. Mills u prepoznatljivom stilu, u filmu prikazuje skup svojih provjerenih vještina kako bi pronašao ubicu i osvjetlao svoj obraz.

8. James Bond
Ovu godinu definitivno će obilježiti još jedan nastavak kultnog filma, čak 24. po redu James Bond, kojeg ponovo tumači Daniel Craig.

9. Ted 2
Prije tri godine ljubitelje komedije i fantazije obradovao je Ted, priča o ispunjenju želje iz djetinjstva – da dječakov plišani medo postane ‘osoba’s kojom će glavni lik, John Bennet, moći da se druži, da priča i osvaja djevojke. Tačna radnja drugog dijela još nije poznata, ali se zna da se avantura Benneta kojeg tumači Mark Wahlebrg i mede Teda nastavlja. Film Ted 2 obogatiće Morgan Freeman i Liam Neeson. Premijera je zakazana za 26. juni.

10. The Seventh Son
Film sa elementima avanture i fantazije, kao i porodične sage, očekuje se 6. februara. The Seventh Son govori o mladom Thomasu koji je poslat kod lokalnog Duha (Spook) da nauči kako se bori protiv zlih duhova. Njegov prvi najveći izazov je kada Mother Malkin (Julianne Moore) počinje da se porađa, dok je Spook daleko.

Posted by on 2015-01-09. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login