Finale festivala "Nove nade nove snage"

Nove nade nove snageFinale Devetog festivala pop rock grupa BiH “Nove nade nove snage” bit će održano 27. marta u sarajevskom Domu mladih, gdje je i započeo 1984. i trajao do maja 1992., da bi nastavak u afirmiranju svaralaštva mladih pop rock entuzijasta doživio u martu 2008.

Pokrovitelj tog festivala je Općina Centar Sarajevo.

Organizator Festivala Želimir Altarac Čičak je tim povodom rekao:

“Nakon dvogodišnjih bura i oluja stigosmo i do finala u kojem će učestvovati pobjednici dosadašnjih kvalifikacija u kojem će se za šampiona i vicešampiona boriti “Uncle Sam Decided”,”Muštuluk”, “Vakat”, i “Dum 4” iz Sarajeva te “Drifter Dogs” iz Jablanice. Kao specijalni gosti će biti sarajevski “Pappoemuo”, mostarski “Venus” , a rock n’ roll fest će začiniti riječki rok alternativci “Let 3” sa šezdesetominutnim spektaklom, a ako zatreba i više u svom znanom stilu, podsjećajući na svoje najznačajnije hit – hot radove – albume “Two Dogs Fuckin” i “El Desperado”, a što ne treba propustiti.”

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-18. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login