Galatasaray i Juventus nastavljaju meč danas u 14 sati

Galatasaray, Juventus

Galatasaray – Juventus

Zbog obilnih sniježnih padavina u Istanbulu, sinoć je prekinut susret šestog kola Lige evropskih prvaka u fudbalu između Galatasaraya i Juventusa, a nastavak utakmice od njene 33. minute odigrat će se danas u 14:00 sati, objavljeno je na zvaničnoj stranici Evropske fudbalske federacije UEFA-e.

Iznenadne sniježne padavine zatekle su i igrače i sudije na terenu Telekom Arene u Istanbulu, a sudije su prekinule meč i igrači su se povukli u svlačionice. Nakon pauze od 20 minuta objavljena je odluka UEFA-e da se utakmica zvanično prekida u 32. minuti, kada je rezultat na semaforu stajao 0:0.

Na stadionu je objavljena vijest da će se utakmica nastaviti danas i da će se igrati samo preostali dio meča, dakle od 33. minute.

Galatasary je treći u grupi B ovogodišnje Lige prvaka i ima dva boda manje od Juventusa. Za prolazak u narednu fazu takmičenja Lige prvaka Galatasarayu je neophodna pobjeda, a u slučaju drugačijeg ishoda meča, Galatasaray će takmičenje nastaviti u Ligi UEFA.

Posted by on 2013-12-11. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login