Galerija 11/07/95 otvorena za posjete

izlozbaMultimedijalna izložbena postavka kojoj je cilj sačuvati sjećanje na tragediju Srebrenice i 8.372 osobe tragično stradale u srebreničkom genocidu, od petka će biti otvorena svakim danom od 10.00 do 21.00. Galerija se nalazi na adresi Trg fra Grge Martića 2, u neposrednoj blizini Katedrale.

Galerija je zvanično otvorena 12. jula kada je posjetilo na stotine građana Bosne i Hercegovine i turista. Iz Udruženja Kultura sjećanja napominju kako se nadaju da će Galerija 11/07/95 od danas biti nezaobilazno mjesto kako građana Bosne i Hercegovine tako i njihovih gostiju.

“Ovaj vrhunski galerijski prostor mjesto je na kojem se preživjeli mogu podsjetiti na stravična ratna dešavanja, a mladi upoznati sa važnim dijelom naše, evropske i svjetske historije kako se on nikome i nikada ne bi ponovio”, napominje Ivica Pandžić iz Kulture sjećanja.

Posjetioci će moći pogledati autorske fotografije Tarika Samaraha iz ciklusa Srebrenica, video dokumente – Mapiranje genocida i izjave preživjelih svjedoka, portrete stradalih te mape lokacija do sada pronađenih masovnih grobnica.

Posted by on 2012-07-27. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login