Gdje vas muškarac najviše gleda tokom seksa

seks

seks

Vaš partner tokom seksa prije svega želi da zna jednu stvar – da li stvarno uživate sa njim ili se samo pretvarate?

Odgovor na to pitanje čita sa vašeg lica, a evo kao na osnovu tog saznanja možete doživjeti najerotičnije ljubavne trenutake.

Istraživanja pokazuju da se muškarci tokom seksualnog odnosa najčešće fokusiraju na partnerkine oči, a ne na dijelove tijela kao što su zadnjica ili grudi.

Zašto je to tako?

Većina muškaraca smatra da je izraz lica njihove partnerke najbolji mogući pokazatelj toga da li glumi ili ne glumi orgazam. Iako se tema ‘orgazmičkog lica’ ranije nije često potezala, danas je vrlo čest pojam, piše seksolog Tracy Koxs i dodaje:

‘Kada malo bolje razmislite, ‘orgazmička lica’ već godinama gledamo u filmovima pa tako često kamera pomno snima glumičinu glavu zabačenu nazad u ekstazi, kosu koja pada u pramenovima i čak kap-dvije znoja za potpuni doživljaj.’

Međutim, kako kaže Tracy, lica stvarnih ljudi tokom orgazma se prilično razlikuju od onoga što vidimo na filmu:

‘Mnogo je više seksi kada izgledate kao da ste totalno izvan kontrole i da vam stvarno nije stalo kako tog trena izgledate.’

David M. Snars, savjetnik za parove i autor nekoliko knjiga, velik je obožavatelj doživljavanja orgazma otvorenih očiju i tvrdi da je apsurdno zatvarati oči u takvom trenutku.

‘Parovima sam za ‘domaći zadatak’ davao da tokom orgazma drže otvorene oči.

U početku su navodili da su se osjećali vrlo neprijatno, ali na kraju je ispalo da im je to bio jedan od najerotičnijih ljubavnih trenutaka. U svakom slučaju, vrijedi pokušati, osim ako nešto ne skrivate.

Naime, muškarci su u pravu: lice je odličan indikator toga da li glumite orgazam.’

Posted by on 2013-01-30. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login