Grad Mostar raspisao konkurs za dodjelu stipendija studentima

Mostar

Mostar

Grad Mostar raspisao je javni konkurs za dodjelu stipendija Grada Mostara redovnim studentima diplomskog i dodiplomskog studija.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2015/2016. godinu i isplaćivat će se u deset jednakih mjesečnih rata.

Kako je saopšteno iz Ureda za informiranje Grada Mostara, studenti koji apliciraju na konkursu za dodjelu stipendija prijavljuju se za dodjelu stipendije iz jedne od četiri grupe stipendija:

I grupa – Stipendije za studente deficitarnih zanimanja,
II grupa – Stipendije po osnovu rezultata u učenju,
III grupa – Stipendije po osnovu porodičnog standarda i otežanih uvjeta života i
IV grupa – Stipendije za uspješne sportiste.

Student može ostvariti pravo na dodjelu samo jedne stipendije.

Pravo prijave na konkurs za dodjelu stipendije Grada Mostara imaju redovni studenti dodiplomskog i diplomskog studija koji ispunjavaju slijedeće uslove: da su državljani Bosne i Hercegovine, da imaju prebivalište na području Grada Mostara zadnje tri godine, da su studenti javnog univerziteta ili sveučilišta, da su u statusu redovnog studenta, da nisu u statusu apsolventa, da nisu, osim iz opravdanih (zdravstvenih) razloga, ponavljali godinu studija, da ne primaju stipendiju od drugog donatora ili studentski kredit, da nisu stariji od 26 godina.

Stipendija se ne može dodijeliti za dva ili više studenata iz istog porodičnog kućanstva. Visina mjesečne stipendije iznosi 200 KM za studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju izvan Mostara i 150 KM za studente ostalih fakulteta i studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju u Mostaru.

Rok za podnošenje prijava je petnaest dana od dana objavljivanja Javnog konkursa u sredstvima javnog informiranja.

Posted by on 2015-11-02. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login