Gradačac: Načelnik Imširović potpisao ugovore o stipendiranju

Gradačac

Gradačac

U  maloj sali Gradačačkog sajma održana je svečanost potpisivanja ugovora o općinskim stipendijama izmađu Općine Gradačac i 168 studenata i učenika sa područja općine Gradačac.

U ime Komisije za društvene djelatnosti i boračka pitanja Općinskog vijeća, koja je izvršila postupak razmatranja zahtjeva za stipendije i ustanovila rang listu, obratio se član Komisije Jakub Džinić. Čestitao je korisnicima stipendije i naglasio da je procedura bodovanja aplikacija bila usporena zbog kašnjenja procesa dodjele stipendija od strane Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona. Jedan od eliminatornih uslova za dodjelu općinske stipendije bio je da korisnici ne primaju stipendiju od drugih institucija, a u cilju dodjele stipendija što većem broju korisnika.

U svom obraćanju Općinski načelnik je čestitao studentima i učenicima koji su stekli uslove za dodjelu stipendije i zahvalio Savezu boračkih organizacija općine Gradačac koji su zajedno sa Odsijekom za boračko-invalidsku zaštitu Općine Gradačac dali maksimalan doprinos saradnjom sa studentima i učenicima kako bi ostvarili pravo na odobravanje velikog broja stipendija sa nivoa kantona. To je uticalo da svi oni koji su aplicirali na općinsku stipendiju, a imaju prosjek ocjena na fakultetu preko 7, dobiju stipendiju. Načelnik je istakao svoj naum da se dođe do cifre od 400 stipendija za studente i đake sa područja naše općine. Sa 168 općinskih, i prethodno odobrenih 274 kantonalne stipendije, dostigli smo broj od 442 stipendije za naše korisnike.

Poslije poruke o važnosti obrazovanja za svakog čovjeka i društvo u cjelini, načelnik Imširović je naglasio da je za roditelje najveća sreća, koju im mogu priuštiti njihova djeca, završetak škole i studija i dobijanje diplome. Iz tog razloga, još jednom je upućena čestitka dobitnicima stipendije i vjera da će kao budući inženjeri, doktori, pravnici, ekonomisti i td. doprinositi razvoju društva i sveopćem prosperitetu.

Posted by on 2012-06-12. Filed under Gradačac, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login