Grub i bezobrazan nasrtaj na Cristiana Ronalda

Cristiano Ronaldo U posljednjem kolu Primere, u meču između Real Madrida i Valladolida, Realova najskuplja zvijezda Cristiano Ronaldo ponovo je privukao pažnju medija zbog njegovog izležavanja na terenu.

Mada mu se često pripisuje epitet glumca na terenu, zbog navodnih prekršaja nad njim, koje nekada izvanredno odglumi, a nekada mu to i ne polazi za rukom, ovoga puta Portugalac je s pravom bio iznerviran i ljut kada je na njega bezpotrebno nasrnuo Valladolidov nogometaš Nival.

Nival je u duelu sa Ronaldom uspio da ga obori na pod, a zatim je, moglo bi se u najmanju ruku reći nesportski i bezobrazno, nagazio Portugalca, nanjevši mu pri tome vidnu posjekotinu na lijevoj potkoljenici.

Ronaldo je energično reagovao zbog ovog starta Nivala, a još više ga je razljutila odluka glavnog sudije koji ovaj nasrtaj nije okarakterisao kao prekršaj, a kamoli da je sankcionisao Valladolidovog igrača.

Nival je pokuša da se opravda zbog ovog grubog prekršaja, navodeći da Ronaldo često čini nesportske poteze na terenu, što je donekle u pravu, ali za ovaj njegov potez nema nikakvog opravdanja.

“Ronaldo je bio ljut jer se bacio, a sudac nije ništa dosudio. Nisam ga namjerno nagazio. Kao igrač je odličan, ali na terenu često radi stvari zbog kojih bi trebao biti kažnjen, a provuče se. Ako sam ja trebao biti isključen, trebao je biti i on. U prvom poluvremenu je udario Marquitosa s leđa dok je bio bez lopte, a kasnije je gurnuo, također s leđa, Pedra Lopeza. Sudac je u oba slučaja ostao nijem”, opravdavao se Nival.

Video:

sportportal / bih-x.info

Posted by on 2010-03-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login