Halka u BKC-u sa novim repertoarom

Halka, koncert

Halka, koncert

Članovi ansambla Halka će na koncertu u Bosanskom kulturnom centru 27. juna izvesti i dio repertoara koji je pripremljen za njihov novi album.

Bit će ovo prvi nastup Halke, koju čine Božo Vrećo, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo i Anes Beglerbegović, nakon turneje koja je obuhvatila koncerte u gradovima širom Bosne i Hercegovine i novembarskog rasprodatog koncerta u BKC-u kojim je zatvoren 17. međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo.

Članovi ansambla će na junskom koncertu izvesti sevdalinke ali i autorske pjesme pripremljene za novi album koji će kao i Halkin prvjenac biti snimljen u produkciji Gramofona.

Koncert ansambla Halka bit će održan 27. juna u 19 sati, a isti dan u 21 sat također u BKC-u nastupit će i Amira Medunjanin predstavljajući svoj novi album Silk & Stone. Ulaznice za koncerte po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a. Ulaznice će na dan koncerta koštati 15 KM.

Koncert organizira agencija Gramofon iz Sarajeva u saradnji sa francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa Sarajevo, srce Evrope, a partneri projekta su France Inter, ArteLive Web i Arte.

Posted by on 2014-06-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login