Helikopteri OS BiH gase vatru na području Zubaca

požarNa požarištima u trebinjskoj opštini danas je najteža situacija na području Zubaca, gdje je i dalje aktivan požar prema planini Orjen.

Šef odsjeka Civilne zaštite opštine Trebinje Mirko Ćurić rekao je da se vatra približava Bukovici i Zubačkim ublima gdje prijeti da zahvati visoku šumu. “Helikopteri Oružanih snaga BiH jutros gase požar prema Zubačkim ublima”, navodi Ćurić.

Vatra i dalje prijeti zubačkim selima Kraj, Potkraj i Uvjeća. Još su aktivni i veliki šumski požari u Trebinjskim brdima i Ljubomiru, a gori i oko planine Viduša gdje će danas u ispomoć stići i vatrogasci iz Lastve, pošto je situacija na Klobuku prema Crnoj gori za sada stabilna.

Požar iz Ljubinja širi se prema selima Oašje i Čavaš u Popovom polju.

Trebinjski vatrogasci sinoć su ugasli dva nova požar koja su izbila u okolini Trebinja, kod sela Volujac i Pridvorci. Vatrogasci tvrde da su i ovi požari podmetnuti.

U požarima koji na području trebinjske opštine bukte već sedmi dan izgorjelo je više od 3.000 hektra šume i niskog rastinja.

Posted by on 2011-08-27. Filed under Ljubinje, Trebinje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login