Hendrixove rijetke instrumentalne snimke izlaze na Vinilu

 

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

Dvostruki album Jimi Hendrixovih rijetkih instrumentalnih studijskih snimki “Hear My Music” izaći će kao vinil 28. novembra na Dan prodavaonica ploča na “Crni petak”, piše Rolling Stone.

Muzika obuhvata “kreativna istraživanja” tog gitarskog virtuoza koja je snimio u prvoj polovici 1969. kao solo demo snimke i neobaveznu svirku u slobodnoj formi s rock grupom The Jimi Hendrix Experience.

Među 11 pjesama nalaze se dvije verzije “Valleys of Neptune”,  uključujući onu koja sadrži Hendrixov solo na električnoj gitari te  drugu u kojoj svira na klaviru te needitirane verzije pjesama “Drone Blue” i “Jimi”/”Jimmy Jam”. Obje su originalno izašle na albumu iz 1980. “Nine to the Universe”.

Dvostruki album izdat će Dagger Records (Experience Hendrix LLC’s bootleg izdavačka kuća), producirala ga je Hendrixova sestra Janie Hendrix zajedno s inženjerom Eddiejem Kramerom i Hendrixovim ekspertom Johnom McDermottom te će biti tiskan na 200-gramskom vinilu.

Posthumna izdanja albuma “The Cry of Love” i “Rainbow Bridge” koji su izašli 1971., doživjela su reizdanja ove godine kao novi remasterirani CD-i i digitalna izdanja.

Posted by on 2014-11-16. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login