Hotel koji radi preko 1300 godina

Keiunkan Inn

Keiunkan Inn

Sudeći prema Guinnessovoj knjizi rekorda, u kategoriji “najstariji hotel na svijetu”, dobitnik se nalazi u japanskoj Hayakawi, a osnovan je nevjerovatne 705. godine.

Hotel “Keiunkan Inn” izgrađen je na mjestu gdje se susreću reke Hajakava i Jukava, a predstavlja najstariju banju na svijetu.

S prelijepim pogledom na planine i rijeke, zadržao je svoj tradicionalni izgled, a tokom svog postojanja promijenio je 52 vlasnika. To i nije pretjerano mnogo, s obzirom na to da postoji više od hiljadu godina.

Sudeći prema “TripAdvisoru”, ovaj hotel nudi odličan smještaj, izvrsnu hranu i udoban konak, a ocjena gotovo da nikada nije ispod četvorke. Ovo je zasigurno rezultat duge tradicije i iskustva u hotelijerstvu.

Hotel se sastoji od 35 apartmana uređenih u japanskom minimalističkom stilu. Cijena smještaja je oko 269 američkih dolara za noć, a u cijenu je uračunata i upotreba brojnih bazena s termalnom vodom koja izvire nedaleko od hotela, pa cijena i nije toliko visoka.

Hrana je odlična i ispunjava svačije želje. Ovdje nema švedskog stola, već vam se hrana donosi u sobu i služi u nizu. Hrana je bazirana na lokalnim namirnicama – ribi i povrću.

Jedina stvar koja bi mogla da vas začudi je to što većina zaposlenih zapravo i ne zna da radi u najstarijem hotelu na svijetu.

Uprkos tome, ljubaznost i usluga su na vrhuncu, pa bi mnogi hoteli mogli ponešto da nauče od hotela “Keiunkan Inn”. Ako ste lovac na rekorde, znate gdje sljedeće treba da se zaputite.

 

Posted by on 2015-03-18. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login