Hrvati i Srbijanci sve više kupuju u BiH

trgovina kupovinaBrojni kupci iz Hrvatske i Srbije sve više kupuju kućne potrepštine, ali i bijelu tehniku i gorivo u Bosni i Hercegovini zbog nižih cijena.

U Bosanskome Brodu veliki je broj kupaca iz susjednog Slavonskog Broda, a neki od njih posvjedočili su da svakoga vikenda dolaze iz Slavonskog Broda zbog bitnih razlika u cijenama proizvoda te da se kupnja posebnof isplati upravo pred novogodišnje praznike.

U Bijeljini je velik broj kupaca s registracijskim oznakama iz Srbije koji ističu da uspiju smanjiti račun i do 40 posto jer na granici traže i povrat PDV-a.

‘Na blagajnama se mogu vidjeti mnogi kupci iz Srbije, kojima je, kako kažu, isplativije potrošiti svoj novac ovdje. Na sve proizvode, osim visokotarifnih artikala, kao što su cigarete, alkohol i kafa, dobijaju i povrat PDV-a pa tako za manje novca mogu kupiti više namirnica’, kazao je direktor Robne kuće Fis u Bijeljini Zdravko Đurić.

Neki od kupaca iz Šapca ističu da u BiH dolaze dva puta mjesečno u šoping navodeći da je samo mlijeko u Srbiji skuplje za čak 40 posto dodajući da se isplati i kupovina raznih drugih namirnica i potrepština te da se i bijela tehnika može naći po povoljnijim cijenama.

Prilikom šopinga mnogi kupci iz Srbije iskoriste prigodu i napune rezervoare automobila jer je niža i cijena goriva na benzinskim pumpama u BiH.

Posted by on 2011-12-28. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login