Hrvatski kanaderi u Tomislavgradu, OS u Trebinju, a EUFOR u Konjicu

požarMinistarstvo sigurnosti BiH je putem Operativno-komunikacijskog centra BiH 112 i danas zbog obima požara i nepristupačnosti terena koordinisalo akcije gašenja iz vazduha, odnosno uz pomoć helikoptera i kanadera na području opština Trebinje, Tomislavgrad i Konjic.

Kako je saopšteno iz Ministarstva bezbjednosti BiH, dva kanadera iz Hrvatske danas su djelovala na najkritičnijem području opštine Tomislavgrad, na požarištu u predjelu Grabovica-Mindeni.

Na osnovu procjene pilota o uspješnosti gašenja i stanja na terenu, djelovanje je prekinuto i kanaderi su vraćeni u bazu u Hrvatskoj.

U sinoćnjem djelovanju helikoptera Oružanih snaga /OS/ BiH od 18 do 21 sat u rejonu Tomislavgrada, bačeno je 25 tona vode.

U gašenju požara u rejonu Duži, opština Trebinje, učestvovalo je helikopter i 15 pripadnika Oružanih snaga /OS/ BiH.

I u rejonu Konjica danas su angažovana 24 vojnika OS BiH.

Na području Konjica od jutros na gašenju požara djeluje i jedan helikopter EUFOR-a, a  očekuje se da će se tokom dana na ovom području priključiti i helikopteri OS BiH.

Posted by on 2012-07-20. Filed under Konjic, Tomislavgrad, Trebinje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login