I danas velike vrućine u našoj zemlji

ljeto, vrućineU Bosni poslijepodne i krajem dana rijetko je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 20 stepeni, na jugu Hercegovine od 20 do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura od 30 i 36 stepeni, na jugu zemlje do 39.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura iznosit će oko 18, a najviša dnevna oko 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U našoj zemlji u nedjelju je bilo pretežno sunčano i vruće.

Temperature u 14 sati: Bjelašnica 20 stepeni, Kupres 27, Ivan-sedlo 29, Neum 31, Gradačac i Tuzla 32, Sarajevo, Bugojno, Livno i Sanski Most 33, Bihać, Goražde i Zenica 34, Stolac 35 i Mostar 37 stepeni.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna.

S porastom temperature zraka kod većine populacije su, osobito poslije podne, moguće reakcije na vrijeme u vidu isrpljenosti, glavobolje i dekoncentracije, a u noći problemi sa snom.

Osobe sa kardiovaskularnim poteškoćama trebale bi izbjegavati boravak na otvorenom i teže fizičke aktivnosti.

Neophodno je provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine, te se pridržavati preporuka ljekara, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Posted by on 2012-07-09. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login