Ibrahim Spahić i Shuji Kogi o projektu Evropska kulturna prijestolnica

Direktor Festivala “Sarajevska zima” Ibrahim Spahić i generalni tajnik japanske Fondacije EU-Japan Fest Shuji Kogi razgovarali su danas o saradnji na projektu Evropska kulturna prijestolnica, bilateralnoj razmjeni umjetnika i multilateralnoj saradnji sa izabranim prijstolnicama.

Ibrahim Spahić
Ibrahim Spahić

S obzirom na to da je Kogi u posjeti Banjoj Luci i Mostaru koji su se kandidovali za Evropsku prijestolnicu kulture, Spahić je naglasio da snažno podržava njihove kandidature i poželio uspješan ishod za oba grada u jesen ove godine kada se donosi odluka i proglašava prijestolnica.

  • Radujemo se saradnji sa našim gradovima i dolasku sjajnih umjetnika na XXXV SWF 2019., među kojima su tradicionalno i umjetnici iz Japana – kazao je Spahić.

Zvaničnika Fondacije EU-Japan Fest Spahić je upoznao o temeljnim principima kulturne strategije BiH koje je kreirao sa MCP BiH, saopćeno je iz Festivala “Sarajevska zima”.

Shuji Kogi i njegova Fondacija od 1993. godine podržavaju projekt Evropske prijestolnice kulture.

Posted by on 2019-01-16. Filed under Kultura, Sarajevska zima. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login